2021-06-04 07:51:38• hírek • Agerpres

Cîţu: A minimálbér-emelés kiszámítható és átlátható képlet alapján fog történni

foto: gov.ro
foto: gov.ro

A minimálbér-emelés "kiszámítható és átlátható képlet" alapján fog történni, ezt az országos helyreállítási tervben is leszögezték – közölte csütörtökön a kormányfő.

Florin Cîţut többek között arról kérdezték az újságírók a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón, hogy valóban 3 ezer lejre nőhet-e a minimálbér 2026-ra, ahogyan azt Cristian Ghinea európai alapokért felelős miniszter közölte az országos helyreállítási terv ismertetésekor. Válaszában a kormányfő leszögezte, az Európai Bizottság nem szabja meg, hogy mennyivel kell emelni a minimálbért, csak azt követeli meg, hogy az emelések "kiszámítható és átlátható képlet" alapján történjenek.

"Az egy becslés, hogy 2026-ra 3000 lej lesz a minimálbér. Ennél sokkal fontosabb, hogy miként jutunk oda, nem szabad évente változtatni a kiszámolásához használt képletet, és mi ezt foglaltuk bele az országos helyreállítási tervbe" - fogalmazott, hozzátéve, a munkaügyi minisztérium már elkezdte az egyeztetéseket a témáról a szakszervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: